We moeten ons zorgen over ons voedsel maken
Gepubliceerd door Tom Lassing in Voeding · 16 december 2015
We moeten ons zorgen om ons voedsel maken
(Beursblik.nl 13 juli 2012)
Toen de West-Europese regeringen in de jaren zestig besloten dat we betaalbaar voedsel voor de massa moesten hebben, toen werd dat met gejuich ontvangen. Eindelijk kwamen lekkere groenten beschikbaar voor de massa. Daarvoor waren aardappels en kolen het buikvuller voedsel voor de massa.
Nu konden ook andere groenten, die we ondertussen maar gewoontjes vinden, door iedereen betaalt worden. De goedkope prijs in de winkel kwam wel met een hoge prijs op een ander vlak.
Niet alleen werden boeren in Afrika de dupe van de subsidies en bescherming van boeren in Europa, maar de goedkope prijzen voor voedsel werden vooral mogelijk omdat we massaproductie in de land- en tuinbouw gingen toepassen. De les van tientallen eeuwen landbouw werd losgelaten. De les van het voorkomen van bodemuitputting en jaarlijks wisselen van gewassen. Met enorme hoeveelheden kunstmest en gif kon jaar na jaar een enorme oogst van hetzelfde stuk land verkregen worden. Veredeling en DNA aanpassingen deden de rest. Enorme oogsten werden mogelijk, maar één ding verloren we. Dat ding was de voedingswaarde.
Dat we dikker en dikker worden is vaak niet eens een zaak van te veel eten. Het is een zaak van verkeerd eten. ALS we dan al groenten eten, dan is de voedingswaarde amper aanwezig. De groenten worden gekweekt op dode bodem, of soms zelfs onder glas op een soort spons.
De plant groeit vanwege de kunstmest, maar de stoffen die ons lichaam nodig heeft, die zitten er niet meer in. Die stoffen moet een plant uit de bodem halen. Onze bodem is echter, na ruim veertig jaar intensieve land- en tuinbouw, volkomen dood. Het is niet voor niets dat zelf groenten verbouwen steeds populairder wordt. Ik heb nu ook mijn eigen moestuin en ik moet u zeggen, mijn doperwten, peultjes, aardbeien, aardappelen, courgettes en tomaten smaken veel beter dan uit de winkel en ik weet ook zeker dat er veel meer voedingsstoffen in zitten. Een boer krijgt namelijk geen extra geld voor voedingsstoffen. Een boer krijgt meer geld omdat een vrucht of groente zo mooi mogelijk is. Totaal onaangetast door beestjes. Een enorme lading gif kan daar prima voor zorgen. Gif dat u vervolgens ook binnenkrijgt.
De keuze voor goedkoop voedsel bracht een enorme weelde naar ons allen toe, maar na ruim veertig jaar kan je zien dat de voedingswaarde weg is en de gezondheid van mensen afneemt. Er moet een beweging in de tegengestelde richting komen met beter en eerlijker voedsel en minder gif en kunstmest.
Ons slechte voedsel maakt het ondertussen keihard noodzakelijk dat we ook supplementen innemen. Wilt u uw lichaam namelijk gezond houden, dan zult u de benodigde stoffen via een andere manier binnen moeten krijgen. In uw reguliere voedsel zitten een aantal belangrijke stoffen niet meer.
Niet alleen ga ik me hard maken voor Perma-Cultuur en eerlijk voedsel, ook promoot ik producten die het tekort aan extreem belangrijke stoffen weg kunnen nemen.
Op deze site komt in de toekomst mijn perma-cultuur site: www.perma-cultuur.nl. Ik heb al wel wat artikelen over o.a. permacultuur geschreven op www.bestbest.nl
Wilt u de beste supplementen gebruiken die er nu in de wereld verkrijgbaar zijn? Kijkt u dan hier: www.eetgezonder.com
(Beursblik.nl 13 juli 2012)
Toen de West-Europese regeringen in de jaren zestig besloten dat we betaalbaar voedsel voor de massa moesten hebben, toen werd dat met gejuich ontvangen. Eindelijk kwamen lekkere groenten beschikbaar voor de massa. Daarvoor waren aardappels en kolen het buikvuller voedsel voor de massa.
Nu konden ook andere groenten, die we ondertussen maar gewoontjes vinden, door iedereen betaalt worden. De goedkope prijs in de winkel kwam wel met een hoge prijs op een ander vlak.
Niet alleen werden boeren in Afrika de dupe van de subsidies en bescherming van boeren in Europa, maar de goedkope prijzen voor voedsel werden vooral mogelijk omdat we massaproductie in de land- en tuinbouw gingen toepassen. De les van tientallen eeuwen landbouw werd losgelaten. De les van het voorkomen van bodemuitputting en jaarlijks wisselen van gewassen. Met enorme hoeveelheden kunstmest en gif kon jaar na jaar een enorme oogst van hetzelfde stuk land verkregen worden. Veredeling en DNA aanpassingen deden de rest. Enorme oogsten werden mogelijk, maar één ding verloren we. Dat ding was de voedingswaarde.
Dat we dikker en dikker worden is vaak niet eens een zaak van te veel eten. Het is een zaak van verkeerd eten. ALS we dan al groenten eten, dan is de voedingswaarde amper aanwezig. De groenten worden gekweekt op dode bodem, of soms zelfs onder glas op een soort spons.
De plant groeit vanwege de kunstmest, maar de stoffen die ons lichaam nodig heeft, die zitten er niet meer in. Die stoffen moet een plant uit de bodem halen. Onze bodem is echter, na ruim veertig jaar intensieve land- en tuinbouw, volkomen dood. Het is niet voor niets dat zelf groenten verbouwen steeds populairder wordt. Ik heb nu ook mijn eigen moestuin en ik moet u zeggen, mijn doperwten, peultjes, aardbeien, aardappelen, courgettes en tomaten smaken veel beter dan uit de winkel en ik weet ook zeker dat er veel meer voedingsstoffen in zitten. Een boer krijgt namelijk geen extra geld voor voedingsstoffen. Een boer krijgt meer geld omdat een vrucht of groente zo mooi mogelijk is. Totaal onaangetast door beestjes. Een enorme lading gif kan daar prima voor zorgen. Gif dat u vervolgens ook binnenkrijgt.
De keuze voor goedkoop voedsel bracht een enorme weelde naar ons allen toe, maar na ruim veertig jaar kan je zien dat de voedingswaarde weg is en de gezondheid van mensen afneemt. Er moet een beweging in de tegengestelde richting komen met beter en eerlijker voedsel en minder gif en kunstmest.
Ons slechte voedsel maakt het ondertussen keihard noodzakelijk dat we ook supplementen innemen. Wilt u uw lichaam namelijk gezond houden, dan zult u de benodigde stoffen via een andere manier binnen moeten krijgen. In uw reguliere voedsel zitten een aantal belangrijke stoffen niet meer.
Niet alleen ga ik me hard maken voor Perma-Cultuur en eerlijk voedsel, ook promoot ik producten die het tekort aan extreem belangrijke stoffen weg kunnen nemen.
Op deze site komt in de toekomst mijn perma-cultuur site: www.perma-cultuur.nl. Ik heb al wel wat artikelen over o.a. permacultuur geschreven op www.bestbest.nl
Wilt u de beste supplementen gebruiken die er nu in de wereld verkrijgbaar zijn? Kijkt u dan hier: www.eetgezonder.com